Szolgáltatásainkról bővebben

Fa kivágás

Egy nagy fa kivágása során számos fontos lépést kell követni a biztonságos és hatékony eredmény érdekében. Az első lépés a fa állapotának felmérése és az érintett terület környezetének biztosítása. Ezután a fa ágainak eltávolítása és a törzs körüli terület kiásása következik. A fa kivágása során a vágási pontokat pontosan kell meghatározni, és speciális eszközökkel kell eltávolítani az ágakat és a törzset. Végül a fa maradványait el kell távolítani és az érintett területet rendbe kell hozni. Az egész folyamat során fontos a biztonság és az érintett terület környezetvédelmi szempontjainak szem előtt tartása. A nagy fa kivágása tehát szakértelmet, megfelelő eszközöket és gondos tervezést igényel.

 • Emelőkosaras
 • Gallyazás
 • Korona alakítás
 • Gally elszálítása

Tuskómarás

A tuskómarás egy olyan folyamat, amely során egy speciális géppel eltávolítják a fa kivágása után visszamaradt tuskót, vagyis a fa alatti részt, amely a gyökérzetből ered. A tuskómaró gépek egy forgó késsel vagy fogaskerékkel rendelkeznek, amelyeket a gép motorja hajt meg. A kés vagy fogaskerék által forgatott pengék fokozatosan lemaratják a tuskót a talajszinttől, miközben a gép mozgatása révén a tuskó gyökérzete is lazítódik és a talajtól elválik.

Miután a tuskót teljesen eltávolították, a darálógép jön a képbe, amelynek feladata a tuskó és a gyökérzet darálása. A darálógépek számos méretben és típusban elérhetők, a legtöbb pedig rendelkezik egy forgó pengével vagy két pengével, amelyek összetörnek mindent, ami elé kerül. A daráló által előállított apróra őrölt anyagot általában a környezetvédelemre és a talaj tápanyag-tartalmának javítására használják, mivel a faanyag apró szemcsékre széttöredezik, és ezzel segíti a talaj levegőzését, víz- és tápanyag-visszatartását, valamint az erózió elleni védelmet. A darálás során keletkező apró szemcsék a talajba simulnak és természetes módon lebomlanak, hozzájárulva a talaj termékenységéhez és a növények egészségéhez.

 • Visszamaradt rönkök eltávolítása
 • Ledarálás
 • Gyökér eltávolítása
 • Nagy teljesítményű gépek

Ágdarálás

A darálás egy olyan folyamat, amely során a faágakat és gallyakat apró darabokra törjük és ledaráljuk. Ehhez speciális darálógépeket használnak, amelyek általában kisebbek és könnyebbek, mint a tuskómaró gépek.

Az ágak darálása során a darálógép forgó pengéi apró darabokra törnek minden ágat és gallyat, amelyet a gépbe táplálnak. A daráló gépek általában rendelkeznek egy erős motorral, amely képes nagy sebességgel forgatni a pengéket. A darálás során keletkező apró darabokat általában azonnal elszállítják és komposztálják vagy felhasználják más célokra.

Az ágak ledarálása számos előnnyel jár. Az első és legfontosabb előnye, hogy segít eltávolítani a felesleges ágakat és gallyakat, amelyek akadályozhatják a kert vagy az erdő használatát, és csökkenthetik a növények növekedését és termését. Emellett a darálás során keletkező apró darabok kiválóan alkalmasak talajtakarásra, trágyaként vagy más hasznos anyagok előállítására, így a darálás segíthet a kert vagy az erdő ápolásában és fenntartásában.

Zöldterület karbantartás

A zöldterület karbantartása rendkívül fontos az egészséges és szép környezet fenntartása érdekében. A fűvágás és kaszálás az egyik leggyakoribb módja ennek a karbantartásnak. A fűvágás során eltávolítják a túlnőtt füvet, ami segít a növényeknek növekedni és erősödni. A kaszálás pedig a magasabb növények, például a bozótok és a gyomok eltávolítását jelenti, amelyek gyakran árnyékolják a kertet és a zöldterületet. A rendszeres fűvágás és kaszálás segít megőrizni a terület tisztaságát és rendezettségét, valamint csökkenti a tűzveszélyt. Emellett a megfelelő fűvágás és kaszálás segít fenntartani a zöldterület egészségét és szépségét, és lehetővé teszi az élőlények számára, hogy éljenek és növekedjenek a területen.

 
 
 
 • Kaszálás
 • Bozótírtás
 • Alkalmi-rendezés
 • Sövény vágás

Emelőkosaras daru

Szakembereink precíziós emelőkosaras darukat használnak a fák eltávolításához. Az eljárás során az ágakat és a törzset apróbb darabokra vágjuk, és eltávolítjuk a helyszínről.

Miután az összes fa eltávolításra került, a helyszínt rendbe hozzuk, és eltávolítjuk az összes faágat, levelet és egyéb hulladékot.

Ha az ügyfél igényli, akkor eltávolítjuk a fa maradványait és azokat elszállítjuk a helyszínről.

Cégünk szakértői segítségével biztonságos és hatékony módon eltávolítjuk a fákat, amelyek akár az épületekre is veszélyt jelenthetnek. Az emelőkosaras darus fakivágás technikája révén a fák precízen és biztonságosan eltávolíthatóak, minimálisra csökkentve a károkat és a környezeti hatásokat.

egyéb munkák

Cégünk szakemberei készséggel állnak rendelkezésére az erdők, kertek, parkok területén végzett különféle munkákra. Vállaljuk fa kivágását, tuskómarást és az azokkal kapcsolatos szolgáltatásokat, valamint a bozótirtást és egyéb területrendezési munkákat is. Szakértői tapasztalattal, magas minőségű eszközökkel és precíz munkavégzéssel garantáljuk ügyfeleink elégedettségét és a terület megfelelő karbantartását. Kérjük, keressenek minket bátran, ha szakszerű és megbízható megoldásra van szükségük a zöldterületük rendben tartásához.

Szakembereink tapasztalatával és professzionális felszereléseinkkel garantáljuk, hogy a fakivágás folyamata gyorsan és hatékonyan történik, és az ügyfelek elégedetten távoznak.

Vállalkozásunk a zöldterület karbantartás és erdészeti munkák terén nyújtanak kiváló minőségű szolgáltatásokat.

Szakembereink több éves tapasztalattal és magas szintű szakmai felkészültséggel rendelkeznek, és széleskörű szolgáltatásaink számos igényt kielégítenek a faápolástól az erdőgazdálkodásig. Magas minőségű eszközparkunkkal és rugalmas ügyfélközpontúságunkkal biztosítjuk a zöldterületek rendben tartását és megfelelő karbantartását.

Írjon nekünk, kérjen egyedi árajánlatot!